De Australian Labradoodle

De Australian Labradoodle is een hond waar veel mensen meer over willen weten. Wij krijgen dan ook met grote regelmaat vragen als wij over straat lopen. 

De australian Labradoodle is atletisch en soepel, met heel veel haar en met zachte en vriendelijke ogen. Je hebt Australian Labradoodles in vrijwel alle kleuren van de regenboog, effen, maar je hebt ook de tweekleurige doodles

De australian labradoodle word gefokt in 3 verschillende maten.  

  • Mini schofthoogte tussen de 35 en 43 cm Gewicht tussen de 8 en 15 kilo
  • Medium schofthoogte tussen de 43 en 53 cm Gewicht tussen de 15 en 21 kilo
  • Standaard schofthoogte tussen de 53 en 63 cm Gewicht tussen de 21 en 43 kilo

Wij fokken uitsluitend mini Australian Labradoodles.

De Australian Labradoodle is vriendelijk en sociaal ten opzichte van vrijwel ieder mens en dier. Hij is behoorlijk nieuwsgierig en zal vrijwel altijd blij komen kijken wanneer er iemand bij de deur staat. Hij zal graag een knuffel komen halen. Van kinderen kunnen Australian Labradoodles heel erg veel hebben, mitst de kinderen ook met respect met de hond omgaan. Het zijn echte kindervrienden en ze doen niets liever dan volop spelen. Australian Labradoodles zijn gevoelige honden. Ze voelen elke stemming feilloos aan, en spelen daar geweldig op in. 

Ook richting andere honden stellen Australian Labradoodles zichzelf sociaal op. Ze zijn vrijwel niet dominant en houden er van om lekker te spelen en te ravotten.

Verschillende vachttypen:

De Australian Labradoodle word gezien met 2 verschillende soorten vachten,

  • De wolvacht, deze lijkt wel een beetje op een schapenvacht. Hij is erg zacht en krullend
  • De fleecevacht, deze vacht is weer onder te verdelen in de wavy fleecevacht en de curly fleecevacht. De wavy variant is golvend en los. De Curly variant bestaat uit kleinere krulletjes en is wat dichter.

Onze voorkeur gaat uit naar een fleece vacht, ons doel is dus ook om waar mogelijk deze vacht te fokken.