Vachtverzorging

Een Australian Labradoodle, een geweldige hond met een geweldige vacht, welke niet ruikt en niet verhaard. 

Maar... wel de nodige verzorging nodig heeft. 

Borstelen

Wij raden aan om uw hond elke 2 a 3 weken grondig te borstelen. Dit grondige bostelen doe je met een borstel van activet,  les pouch of soortgelijke borstel. Laat je hierin altijd goed informeren. De borstels zijn duur, maar echt de moeite waard! Het borstelen dient laagje voor laagje te gebeuren, waarbij je altijd onderaan begint. (Uiteraard doen we dit aan u voor) Als u denkt alles geborsteld te hebben controleert u de vacht met een ijzeren kam. Wij adviseren om uw hond na het grondig borstelen ALTIJD te wassen. Dit haalt de statische lading van de haren af. En haar wat niet statisch is klit minder 

Waterblazer 

De waterblazer. Onmisbaar bij de verzorging van de Australian Labradoodle. Je blaast al het vuil uit de vacht, en de vacht word er mooi open van. Na het schoon of droogblazen van uw doodle raden we altijd aan na te behandelen met een anti klitspray.  

Wassen.

Het wassen van uw labradoodle. Een klusje waar je steeds meer handigheid in krijgt. Was de hond altijd met hondenshampoo. Merken die wij fijn vinden zijn Greenfields, Cowboy Magic, Pet Head, Jean Peau enz. Masseer de shampoo altijd goed in, en nog belangrijker, spoel hem heel grondig uit! Na het wassen kan je de vacht droog deppen, en vervolgens droogblazen. Na het blazen eindig je weer met het sprayen van de antiklit spray

Trimmen

De vacht van een Australian Labradoodle verhaard niet, maar moet wel elke 6 tot 8 weken getrimt worden. Dit kan u zelf gaan doen na het volgen van een workshop, of u kunt u hond bij een trimster brengen. 

Op de foto hierboven is duidelijk het verschil tussen de puppyvacht en de volwassen vacht te zien.

Deze overgang, de zgn vachtwissel is een lastige periode in de verzorging van uw Australian Labradoodle. Meestal begint deze periode tussen de 6 en 8 maanden en kan wel duren tot de 15 maanden. Het advies is om in deze periode extra alert te zijn op klitten, dit om vervilting van de vacht te voorkomen.